ABOUT

I’m Wim, business owner

of Born 2 Be in Berlare, Belgium

More about me ...

Hallo jij mooi mens, fijn dat je doorgeklikt bent om meer over mij te weten te komen. Mijn naam is Wim Vandenbergh. Al zolang ik mij herinner had ik een “liefde - haat” verhouding met seksualiteit. Iets in mezelf werd enorm aangetrokken tot alles wat met seksualiteit te maken had en toch was er iets dat me weerhield om er ook helemaal voor te gaan en van te genieten. Vanuit heel wat relatiebreuken en relatieproblemen begon ik mijn zoektocht naar wat er mis met me was. Ik begon boeken te lezen, deed heel wat persoonlijk werk, opleidingen, cursussen, workshops en trainingen. Ik begon op een heel andere manier naar de wereld te kijken. En toch was er nog iets dat niet helemaal juist zat. Ik werd me bewust van het feit dat er in mijn verhouding ten opzichte van vrouwen iets niet juist zat. Als jonge kerel was ik eerder een verlegen type. Later besefte ik dat ik met een angst naar vrouwen zat. Maar vanwaar die kwam daar had ik geen benul van. Tot ik in 2017 geconfronteerd werd met het seksueel misbruik dat plaats had gevonden in mijn jeugd. Dit was alsof mijn wereld ineen stortte en een grote leugen was tot dan. Kort daarna vielen er heel wat puzzelstukken op zijn plaats. Mede door het voorbereidend werk dat ik gedaan had van opleidingen en trainingen rond bewustwording had ik een degelijke draagkracht ontwikkelt om hiermee om te gaan. Het proces was heftig en intens en heel waardevol. Ik kreeg een duidelijk zicht op hoe mijn leven tot dusver was verlopen, van waaruit ik welke keuzes gemaakt had, welke partners ik aantrok, hoe ik in mijn seksualiteit stond, enz. 

Na een intens jaar van verwerking en therapie, kon ik heel wat zaken plaatsen en doorvoelen wanneer mijn triggers afgingen ivm het misbruik. Ik kon eindelijk stilaan contact maken met mijn “zuivere seksualiteit”. 


Met de nodige ervaring in lichaamswerk en begeleiding van anderen was ik in staat snel te schakelen. Het contact met mijn “zuivere seksualiteit” bracht me zoveel meer bewustzijn, vrijheid, levensvreugde en passie. Ik kon eindelijk genieten van het seksuele spel zonder ergens naartoe te moeten werken. Toen werd me echter iets anders duidelijk waar ik me tot op heden niet bewust van was, de seksuele geremdheid bij mijn bedpartners. Langzaam ontwikkelde ik skills waarbij vrouwen zich veilig voelde om zich te openen in hun seksualiteit in mijn aanwezigheid. En vandaar is mijn passie in het begeleiden van vrouwen naar hun pure essentie en seksualiteit ontstaan.


Ik ben heel dankbaar dat ik mijn grootste trauma naar iets heel waardevol en zinvol heb kunnen transformeren. Door inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten die ik ontwikkeld heb door het misbruik, namelijk echt aanwezig zijn en mijn fijngevoeligheid kan ik nu een meerwaarde zijn voor veel vrouwen die in contact willen komen met hun pure essentie, seksuele- en/of levensenergie.

Deze “aanwezigheid en fijngevoeligheid” zijn essentieel in de begeleiding rond seksualiteit en zorgen voor een veilige bedding waar vrouwen zich kunnen aan overgeven. Ik krijg vaak de feedback “bij jou voelt dit zo veilig om te gaan ontdekken”.


Voor mij zijn integriteit, openheid en humor belangrijke aspecten in het exploreren rond seksualiteit. 

Integriteit, dit gaat bij mij over eerlijkheid enerzijds en transparantie anderzijds. Het heeft geen zin om rond de pot te draaien. Ik benoem graag op een respectvolle manier wat er is, wat ik voel en stimuleer dat zoveel mogelijk ook bij de ander vanuit mededogen en begrip.

Openheid, is een heel belangrijke om te weten waar zowel ik als de andere staat. Openheid schept duidelijkheid en duidelijkheid schept veiligheid. Onontbeerlijk in het werken rond seksualiteit.

Humor, werken rond seksualiteit is vaak toch heel kwetsbaar. Soms komen we dan ook beladen thema’s tegen. Daarom gebruik ik op een respectabele manier humor en relativeringsvermogen om wat meer luchtigheid in te brengen in het werken rond seksualiteit. Dit wordt vaak erg geapprecieerd net vanwege het taboe dat er nog rond het thema seksualiteit heerst.


Zo, je hebt mij nu al wat beter leren kennen. Ongetwijfeld zal je nog met vragen zitten, hetzij over mij, hetzij over seksualiteit, misschien over praktische of andere zaken. Twijfel niet om vrijblijvend contact met me op te nemen als je met vragen zit. Ik help je graag verder, al is het maar om je door te verwijzen. 


Hartstochtelijke groet

Wim Vandenbergh

Work Experience

2010-2012
Business owner "Spirri-Wii"


"Spirri wii" was in eerste instantie opgericht om mensen kennis te laten maken met verschillende manieren en vormen van hoe je tot bewustwording kan komen. Ik zocht mensen en organisaties die workshops aanboden en nodigde geïnteresseerden uit om te komen proeven van verschillende uiteenlopende mogelijkheden zodat ze konden proeven wat voor hen op dat moment het beste bij hen paste. 

2012-2014
Business owner "Het passiehuis"


In het "Het passiehuis" ben ik zelf meer actief anderen via coaching, massages en reiki gaan begeleiden om dichter bij zichzelf te komen. In 2014 was ik zelf al begonen met workshops te geven rond "emoties vs voelen". Tot dat het tijd werd om door te schakelen naar een samenwerking met mijn toenmalige partner.

Dan is "Born 2 Be" in het leven geroepen.

2014-Present
Business owner Born 2 Be


Bij "Born 2 Be" zijn we doorgegroeid naar enerzijds 1 op 1 begeleiding en anderzijds het geven van workshops rond meditaite, relaxatie, yoga, famillie- en systeemopstellingen, relatie workshops, enz.

In tussentijd werden onze dromen steeds groter en zochten we naar een vaste uitvalbasis. Geheel onverwacht kwamen we in de Duitse Eifel terecht, waar "BuylBergh" uit de grond werd gestampt.  

2016-2021
Business owner BuylBergh 


Van een ruwe parel in de Eifel hebben we "BuylBergh" in de wereld gezet. Een B&B / Centrum voor bewustwording. Dit project vorm geven heeft mij enorm veel zelfkennis gebracht. De ondernemer in mezelf is daar helemaal ontwaakt. Wat een mens kan doen met focus is onvoorstelbaar. Zoals aan alle mooie liedjes een einde komt, was dat hier ook het geval. Na een intens proces hebben we besloten om elk onze weg te gaan. "BuylBergh" bestaat nog steeds en wordt nu uitgebaat door mijn toenmalige partner. 

Education

2022-2022 - Life Projects
Alchemie van Bodywork: the water element (opleiding)


2022-2022 - Marina Kronkvist
Ritual Play training Finland 


2022-2022 - Tantra Gathering
Tantra Festival Amsterdam (Re United in Love)


2022-2022 - Life Projects
Alchemie van Bodywork (opleiding)


2022-2022 - Erik Decolveneare
Conscious male sexuality (training)


2021-2022 - Life Projects
Alchemie van Leven (opleiding)


2016-2016 - Open Mind
Traumatherapeut Master (opleiding)


2015-2016 - Open Mind
Traumatherapeut Practitioner (opleiding)


2015-2015 - Open Mind
Burn-out coach (essentials)


2014-2014 - Open Mind
Tantra jaartraject (training)


2014-2014 - Open Mind
Rouwtherapeut (opleiding)


2015-2016 - Open Mind
Jongerencoach (essentials)


2012-2013 - Open Mind
Familie- en organisatiecoach (opleiding)


2011-2012 - Arcturus
NLP Master (opleiding)


2010-2011 - Arcturus
NLP Practitioner (opleiding)


2011-2011 - Centrum Voelen
Hollistische massage (opleiding)


2010-2011 - De kristallen piramide
Reiki 2de graad (opleiding)


2010-2011 - De kristallen piramide
Reiki 1ste graad (opleiding)