Het ontstaan van Yin yoga

BLOG

Deze drie lichamen interageren en beïnvloeden elkaar via speciale centra  in de wervelkolom en de hersenen nl. onze chakra’s ( of in China dantians )
De energie die door deze chakra’s vloeit noemen we Prana  (of Chi) .
Deze energie stroomt door ons lichaam in kanalen die we Nadi’s ( of Meridianen ) noemen.

Het doel van yoga ( als ook van taoisme in China ) is, om ons bewustzijn en prana te bundelen en het te sturen naar onze chakra’s. Wanneer we dit beter en beter leren, worden we meer bewust van onze emotionele hechtingen en mentale misvattingen.  

Wanneer we de blokkades in onze energiestroom kunnen oplossen, en onze energie en bewustzijn vrij kan stromen , zijn we uiteindelijk in staat om ongekende niveau’s van geluk en wijsheid te ervaren.

Zoals we al zeiden, stroomt onze energie door kanalen, door de yogi’s nadi’s en door de taosten in China, meridianen genoemd. 

Nieuw wetenschappelijk onderzoek door Dr. Motoyama heeft aan het licht gebracht dat deze energie door waterrijke kanalen in ons bindweefsel stroomt. Wat bijzonder is, is dat het gedrag en de locatie van deze waterrijke kanalen zeer goed overeenkomen met de oude beschrijvingen van de meridianen.
Elk orgaan, elke spier, elke bot in ons lichaam is omgeven en gevormd door een sponsachtige materiaal dat we bindweefsel noemen. Dit bindweefsel en de fascia vormen een mechanisch continuum dat elk deel van onslichaam met elkaar verbindt. Dit bindweefsel is een waterachtige , elektrisch geleidende structuur, die reguleert hoe elke cel in ons lichaam functioneert.
Het is dus een geleidend communicatienetwerk dat bio-elektrische signalen aan elk deel van ons lichaam kan sturen. Dit geleidende syteem is volgens Dr. Motoyama niets anders dan het rijkelijk beschreven netwerk van meridianen in de oude chinese cultuur. 

Als de inzichten van Dr. Motoyama correct zijn, dan is bindweefsel in feite, een levende matrix die levenssenergie verspreidt naar elk weefsel, elke orgaan en elke cel in ons lichaam. Hij noemt dit de moderne meridiaantheorie. 


Bij het beoefenen van Yin Yoga werken we vooral op deze dieper gelegen bindweefselstructuren.

Het is dus een geleidend communicatienetwerk dat bio-elektrische signalen aan elk deel van ons lichaam kan sturen.

Het ontstaan van Yin Yoga. 


In het Westen werd de term Yin Yoga geïntroduceerd door Paul Grilley and Sarah Powers.
De yinne vormen van yoga hebben echter steeds bestaan doorheen de geschiedenis.
Wanneer yoga in het westen populair werd, werden de eerder yange vormen van yoga onderwezen en lijkt het nu alsof yin yoga een nieuwe trend is. De yange vormen blijven zeer populair, maar yin yoga wint aan interesse. Dit is ergens logisch gezien yin en yang in balans dienen te worden gehouden. 


De drie bouwstenen in de yoga theorie. 


Volgens de oude yogaleer bestaan wij als mensen uit drie verschillende lichamen:

  1. een causaal lichaam ( onze gedachten en overtuigingen )
  2. een astraal lichaam ( onze emoties en verlangens )
  3. een fysiek lichaam ( materie )