Sensual Dance

CONSCIOUS SENSUAL DANCE

Is er iets dat ons meer doet opleven dan sensualiteit? Als je bereid bent en bewust genoeg in het leven staat om te durven voelen wat de verschillende aspecten van het leven intern met je doen, dan ontstaat er een  intensiteit die transformerend werkt.

Voeg daar dan nog eens de mogelijkheid aan toe om je innerlijke leefwereld te uiten door dans, dan krijg je de perfecte cocktail voor een warme, liefdevolle, gezellige en energieke beleving. Een ervaring die nog dagen zal nazinderen. 


Tijdens de Sensual Dance gaan we op een veilige en respectvolle manier onze grenzen voelen, aftasten, aangeven en onze comfortzone uitbreiden. Sensualiteit is net als een spier die je kan trainen. Hoe vaker je het doet en beleeft hoe soepeler en makkelijker het gaat. Er zit nog zoveel oordeel en schaamte op sensualiteit dat we al snel een stemmetje horen dat zegt:

  • Kan dit wel?
  • Maak ik me nu niet belachelijk?
  • Is dit er nu niet over?
  • Wat gaan mensen wel niet van me denken?
  • enz …

Als we in onze sensualiteit kunnen gaan staan dan gebeurd er heel wat in ons systeem, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Er begint van alles te stromen, een betere doorbloeding van onze cellen, onze creativiteit wakkert aan, we krijgen meer levenslust en levensenergie komt vrij. Samengevat Sensual Dance heeft een ongelooflijke helingskracht. 


Tijdens Sensual Dance gebruiken we zo weinig mogelijk woorden omdat we dan makkelijker helemaal in ons lijf te kunnen zakken. Zo zal onze expressie van onze gevoelens en onze non-verbale communicatie via dans nog puurder zijn. Een bijkomend verschijnsel is dat ons centraal zenuwstelsel ontspant door de fysieke uiting van onze emoties en gevoelens.


VOOR WIE:

Sensual Dance is voor iedereen die graag danst en al wat ervaring heeft met tantra, dans, contact impro, Ritual play of lichaamswerk. Sensual Dance is ook voor hen die graag hun innerlijke wereld exploreren in sensueel contact met anderen. 


WIE ZIEN WE LIEVER GAAN DAN KOMEN:

Zij die denken dat ze kans op sex zullen hebben en/of denken dat ze een orgie kunnen verwachten. Zij die alcohol of drugs nodig hebben om te genieten van een leuke avond.


WAT MAG JE VERWACHTEN:

In deze Sensual Dance workshop Starten we met een woordje uitleg en duidelijke afspraken te maken:

  • We dansen op blote voeten
  • Geen alcohol of drugs
  • Elke “nee”/“stop”, zowel verbaal als non verbaal wordt gerespecteerd.
  • Geen bewuste aanraking van genitaliën 
  • Je bent vrij om te kiezen voor een “time-out”

Dan gaan we verder met en rustige persoonlijke opwarming om zo langzaam over te gaan naar het verbinden met onze mededansers.

Als we dan zowat kennisgemaakt hebben gaan we de verdieping in met verschillende vormen van  Sensual Dance.

Als we dan aan het einde gekomen zijn sluiten we af met een cooling down en een integratiemoment met een (vrijblijvende) deelronde.

PRAKTISCHE INFO


Begeleiding :


Wim Vandenbergh 


Data & Programma:

zaterdag 21 januari 2023


19:00 u     Verwelkoming

19:15 u     Opwarming

19:45 u     Sensual Dance

21:45 u     Cooling down

22:00 u     Einde workshopLocatie:


Deze workshop zal doorgaan in de

prachtige ruimte van DE MOKKE,


Antwerpsesteenweg 219, 2040 Sint-Amandsberg


Jouw bijdrage:


Voorverkoop: € 40

Ter plaatsen: € 45


Inschrijven:


Maximum aantal deelnemers is bepert tot 30 personen.

We proberen ons te richten naar een evenwichtige balans van mannen en vrouwen.

Deze workshop is toegankelijk voor zowel singles als koppels.


Je inschrijving is binnen als het bedrag betaald is.